Vernyik László

Vernyik László

„Bucsi Mariann úgy szól az olvasó lelkéhez, hogy az magára ismer a szereplők valamelyikében, de minimum azonosulni tud az adott karakterrel! Bucsi Mariann irodalom könyvekben lesz tananyag. Prózája a mai magyar irodalom vezércsillaga. Hagyjuk most a történeteket...Arra figyeljünk, ahogy egymásba fűzi a képeket! Szavakkal fest. Nem! Nem fest! Filmet vetít! Birtokában van ez az Írónő, mindannak, amit Agatha Christ tudott... Figyelmezzetek Rá!"

2020 januárjában teszem közzé ezt a megállapítást: Remélem lesz közületek valaki, aki emlékezni fog szavaimra, ha előbb mennék el, mint, hogy ez bekövetkezne! Bucsi Mariann irodalom könyvekben lesz tananyag! Prózája a mai magyar irodalom vezércsillaga. Hagyjuk most a történeteket. Arra figyeljünk, ahogy egymásba fűzi a képeket! Szavakkal fest. Nem! Nem fest. Filmet vetít. Birtokában van ez az Írónő, mindannak, amit Agatha Christi tudott! Figyelmezzetek Rá!


Vernyik Lászlónak hívnak. Frisskötetes költő vagyok, aki évtizedek óta ír. Bucsi Mariann írásaira egy éve lettem figyelmes.Már első-általam olvasott- prózája is mély nyomot hagyott bennem. Hősei nagyon életszerűek, akár a szomszédjaink, barátaink, ismerőseink is lehetnének. Úgy szól az olvasó lelkéhez, hogy az magára ismer a szereplők valamelyikében, de minimum azonosulni tud az adott karakterrel. Képei láttatnak, soha nem fordulnak unalomba a történetek - sőt gyakran van bennük egy nem várt csavar. Repertoárja széleskörű: Szerelem, család, barátság, és gyakran megjelenik az emberi gonoszság is. Két dolog különösen megfog Mariann írásaiban: az egyik, hogy mindig van feloldozás, a másik pedig, hogy az olvasó olyannyira a hatása kerül a novelláknak, hogy nem tudja úgy folytatni a napi rutinját, mint addig. Minden egyes írása gondolkodásra késztet.

Mariann egy tiszta lelkű, gazdag érzelemvilággal megáldott tehetség, akit meg kell ismerni.