Pálné Tóth Gyöngyi

Pálné Tóth Gyöngyi

Elhatároztam, hogy elmondom nektek, hogyan ismertem meg Bucsi Mariannt és írásait, mi a véleményem róla. Egy ideje már tag voltam egy zárt közösségi média csoportban, amikor felfigyeltem egy különleges írás sorozatra. A címe Erotikus ABC volt. Ejha! Mondtam magamban. Ki ez a nő, aki ilyen nyíltan, mégis nőiesen finoman tud írni a szexről, holott az egyik legfőbb tabutéma? Arról nem is beszélve, hogy milyen leleményesen tudta alkalmazni az egy fajta betűvel kezdődő szavakat. Bizsergetően erotikus monológ kerekedett minden betűnél.

Kedves Olvasók!
Elhatároztam, hogy elmondom nektek, hogyan ismertem meg Bucsi Mariannt és írásait, mi a véleményem róla.
Egy ideje már tag voltam egy zárt közösségi média csoportban, amikor felfigyeltem egy különleges írás sorozatra. A címe Erotikus ABC volt.
Ejha! Mondtam magamban. Ki ez a nő, aki ilyen nyíltan, mégis nőiesen finoman tud írni a szexről, holott az egyik legfőbb tabutéma? Arról nem is beszélve, hogy milyen leleményesen tudta alkalmazni az egy fajta betűvel kezdődő szavakat. Bizsergetően erotikus monológ kerekedett minden betűnél.
Később aztán tudatosan figyeltem a megjelenő írásaira. Kerestem, vártam őket, és nem csalódtam.
Mariann olyan élethelyzeteket, témákat dolgoz fel, ami sokakat érint, mégsem beszélnek róla, vagy csak titokban. Ahogy az lenni szokott, az áldozat szégyelli, hibáztatja magát...
Belemerültem minden novellába. Ott voltam a lelkileg bántalmazott nő étkezőjében, a manipuláló anyós háta mögött, leselkedtem a szerelmesek éjjeliszekrényén. Mindez azért, mert olyan jellemrajzokat készített az író, hogy nem tudtam kivonni magam a hatás alól. Egyetlen sora sem volt unalmas, vagy félrevezető szócséplés. Minden lélekrajz szorosan hozzátartozott a szereplő jelleméhez, a történet folyamatához. Óriási tájékozottsága, műveltsége okán minden témakörben otthonosan mozog. Alakjai életre kelnek, kitűnően jellemzi őket cselekedeteik, szavaik alapján, a helyszínek szinte kézzelfoghatóak. A novellák végén ott van a csattanó, amit az elején el sem lehetett képzelni.
Érdekfeszítő történeteihez úgy szóltam hozzá, ahogy az életben reagálnék, egyszer indulatosan, máskor sajnálkozva, vagy részvéttel, esetleg kicsit irigykedve, a témától függően. Ez annak volt köszönhető, hogy Mariann úgy tudta leírni a cselekményt, hogy ott kellett lennem, ahol történtek.
Lehet, egy novella mindenkiből mást fog kiváltani, de a hatás nem marad el, azt biztosan tudom.
Különleges témáit, tehetségét felfedezték már több irodalmi rovatban is, méltán.
Biztosan nem véletlen, de privát levelezésben is egymásra találtunk.  Virtuális barátságunk még nem realizálódott, személyesen nem találkoztunk, de alig várom!
Sohasem tudni, mit hoz az élet, ezért rá mertem bízni egy témát, amit, ha én nem tudnék megírni, őt kértem fel rá. Biztos vagyok benne, hogy nála jobban senki sem tudná.
Röviden ennyi a véleményem, a többit mondják el a novellák. Egyetlen olvasó sem fog csalódni bennük!
Ajánlom mindegyiket, szeretettel!