Hét főbűn

Hét főbűn

Kapcsolódó tartalmak

Az első

Felkelt az íróasztalától és a padlótól plafonig érő ablakhoz lépett. Lesepert egy képzeletbeli porszemet méretre szabott zakója hajtókájáról, majd háta mögött összekulcsolta kezeit. Az ablakhoz lépett. Az egész város ott feküdt alatta. Hosszan nézte az alant elterülő látványt. „Mint a férgek, úgy nyüzsögnek lent ezek a szerencsétlenek” - gondolta. Egyetlen percet sem bírna ki köztük az utcán!

A második

Az őrület határán állt. A családja egész egyszerűen ki fogja nyírni! Halk kattanás, majd a kazán búgása. Azonnal felpattant és a termosztáthoz rohant. Éppen elcsípte a fiát.

A harmadik


Nagyot nyújtózott az ágyban és lerúgta magáról a szatén huzatú ágyneműt. A fürdőbe ment, belépett a zuhanyfülkébe, megnyitotta a vizet, majd élvezettel kenegette testét a finom olajos tusfürdővel. Nagyon elégedett volt az új melleivel, igazán tökéletesre sikerültek. A rengeteg mozgásnak köszönhetően a teste izmos volt és ruganyos. Hiába múlt el negyven, a huszonévesek is megirigyelhetik.

A negyedik

A konyhaasztalnál ült, a kávéját kortyolta, közben a laptopján olvasgatott. Mennyi gyönyörű nő! És milyen híresek. Úsznak a pénzben, a sikerben, mindenki imádja őket. Maró féltékenységet érzett. Ő bezzeg itt ül a szobakonyhás lakásában és hónapról hónapra kell küzdenie a megélhetéséért. Pedig ő is csinos. Igazán. Na persze, ő nem teszi szét a lábát azért, hogy előbbre jusson.

Az ötödik

Végre reggeli idő van! Gyomra hangosan korogva jelez. Nyakába szalvétát kanyarít, tekintetét végighordozza az asztalon, majd elégedetten dörzsöli össze a tenyerét. Előbb a rántotta, tíz tojásból, szalonnával. Két szép karéj kenyérrel, hozzá egy kis paradicsom. Ezt követi a paradicsomos bab, jó sok hagymával, újabb szelet kenyérrel. Iszik rá egy nagy pohár cukros, citromos teát. Elégedetten sóhajt. Jöhetnek a kis kencék. Egyik szelet kenyérhez körözött, másikhoz májkrém, harmadikhoz húspástétom. Ezt követi a füstölt kolbász, egy szelet sonka és három kisebb hurka. Újra iszik, hátradől. Nagyot sóhajt, megpaskolja tekintélyes hasát.

A hatodik

Férje horkolására ébred, iszonyú düh fogja el! Jól megrázza a mélyen alvó férfit: - Miért nem vagy képes használni a horkolás-gátlót?! - kérdezi, miközben pongyolába bújik. Ránéz az órára, hajnali fél öt. Még fél órát alhatott volna. „A francba!” - gondolja, majd hangosan bevágja maga után a hálószoba ajtaját. A konyhában legnagyobb megrökönyödésére két tányér, egy bögre, egy evőkanál és egy üvegpohár van a mosogatóban. Holott ő este szépen elmosogatott, ahogy mindig is szokta. Nyilván a gyerek. „Ezek házicselédnek néznek engem!”,- dohog magában.

A hetedik

Lassú léptekkel halad a zsúfolt utcán. Egy szurtos, szakadt pulcsit viselő kisfiú lép oda hozzá, felé nyújtja koszos tenyerét. Felemeli kissé a fejét és inkább úgy tesz, mintha nem látná, majd belevegyül a tömegbe. A kedvenc kávézója felé tart. Igaz, már dél is elmúlt, de nem rég sikerült aktivizálnia magát. Kicsit hasogat a feje a tegnap elfogyasztott söröktől. Kocsmában volt a haverokkal, meccset néztek, aztán a meccs végén maradtak még egy két körre, úgyhogy hajnal kettő is elmúlt mire hazaért.