Ébredés

Ébredés

Hanyatt fekszem, a frissen mosott lepedő szinte fájón simul a bőröm alá. A torkomban hatalmas, kemény gombóc nyomja a légcsövemet, az arccsontom úgy lüktet, mintha ki akarna szakadni a bőröm fogságából. Minden lélegzetvételnél fáj a hátam, hányingerem van, és nagyon szédülök. Biztos vagyok benne, hogy agyrázkódásom van. Az ágyékomat mintha tüzes vassal szaggatnák, a bal combomban lüktet a fájdalom, és egyesével érzem a gerincem csigolyáit is. Tudom, kék-zöld foltok fogják tarkítani a testem. Megérzem Tamás forró lélegzetét az arcomon. Mozdulatlanul fekszem, a szememet sem merem kinyitni.


– Soha senkinek nem beszélhetsz erről! – hallom a férjem halk, mégis fenyegető hangját, közvetlenül a fülem mellett, és a szavak keltette meleg levegő a nyakamat csiklandozza.


Szeretnék felüvölteni, de képtelen vagyok bármilyen cselekedetre. Tamás arca eltávolodik a fülemtől, majd néma csendben hallgatom ütemes légvételét, míg zuhanni kezdek egy fekete mélységbe. Megkönnyebbülten veszem tudomásul, hogy magába fogad az öntudatlanság.


Nem tudom, mennyi idő telhetett el, míg álomtalan bódulatban ringatóztam, de biztos vagyok benne, már új nap virradt. A nehéz virágillat az első dolog, ami eljut az agyam egy távoli zugába. Az ágyam melletti üvegvázában hatalmas csokor állhat, benne liliomok, orchideák, rózsák. Illatuk az orromba kúszik. Abban is biztos vagyok, minden virág hófehér. Annyira fáj mindenem, hogy képtelen vagyok megmozdulni, és a sűrű, nehéz virágillat eltompítja az érzékeimet. Valószínűleg visszaalszom, mert arra riadok fel, hogy a férjem hozzám beszél.


– Jó reggelt, Hercegnőm! – hallom könnyed, bársonyos hangját, de nem nyitom ki a szemem. – Gyönyörű vagy alvás közben – simít végig az arcomon. Ujjai nyomán szikrázik a fájdalom. Szeretnék odakapni, és elütni a kezét a bőröm közeléből, de mozdulatlan maradok és alvást színlelek. Még képtelen vagyok ránézni. Nincs erőm eljátszani a szokásos szerepemet. – Remélem, hamarosan felébredsz, és meglátod a virágcsokrot, amit neked hoztam – folytatja a férjem. – Van hozzá egy kártya is: Szerelmem apró jeleként, a legcsodálatosabb feleségnek.

 

Mély csend ereszkedik ránk, és mindent beborít a virágok átható illata. A fojtogató némaságban szinte ordít a lassan párálló, nehéz sóhajok sora. Majd hirtelen a semmiből éles, sivító hang töri össze a csendet.


 

M E G R E N D E L É S

Az ÉBREDÉS megtalálható a könyvesboltokban és online, az alábbi linkek egyikén:

Book24

Bucsi Mariann szerző könyvei - Book24.hu könyváruház

Libri

Könyv: Ébredés (Bucsi Mariann) (libri.hu)

Bookline

Bucsi Mariann: Ébredés | bookline

<p>&quot;Ninett gyerekkorától kezdve kiemelkedő tehetséggel ragadta meg az ecsetet, azonban az élet viszontagságai közt képtelen volt a művészetben kiteljesedni. Minden nehézség ellenére, immáron felnőttként, mégis varázslatos életszemlélettel gondol a világra. Számos balul sikerült párkapcsolt után végre úgy tűnik, megtalálta azt a férfit, akire vágyott.<br />
<br />
Tamás maga a megtestesült tökéletesség, látszólag valódi főnyeremény. Befolyásos üzletember, aki megszokta, hogy minden úgy történik, ahogyan ő akarja. Magabiztos és határozott ügyvéd, aki magánéletében is szereti átvenni az irányítást.&quot;</p>

Ti mondtátok az Ébredésről:

"Vannak könyvek, amelyeket kötelező olvasmánnyá kellene tenni. Szerintem minden túlzás nélkül állíthatom, az Ébredés is ezek közé tartozik. Ha valaki már benne van egy ilyen bántalmazó kapcsolatban, sokat segíthet abban, hogy megértse, nem ő a hibás. Kérlek, jegyezzétek meg: sosem létezhet az a magyarázat, ami felmenthet egy bántalmazót a tettei alól! Ez a könyv akkor is hasznos lehet, ha sejted, a környezetedben él egy érintett, akinek talán pont az Ébredés lesz a kulcs ahhoz, hogy mielőbb változtasson az életén." @Ági_könyvajánlója

"Sokan kérdezik, amikor napvilágra kerül egy bántalmazó kapcsolat, amikor egy bátor és erős nő felvállalja, hogy jöjjön, aminek jönnie kell, ő ezt nem bírja tovább és a nyilvánosság elé áll vele, hogy miért csak most, miért várt eddig, és miért maradt a bántalmazóval évekig, ha erőszakot, bántalmazást szenvedett el.

Nekik, az ezt kérdezőknek mindenképpen ajánlanám ezt a könyvet, mert az Ébredés egy bántalmazó kapcsolatról szól és arról, miként lehet belőle kiutat találni, lehet-e egyáltalán. Ha igen, milyen életet élhet a jövőben – amikor esetleg sikerül kiszabadulnia a mérgező kapcsolatból – a bántalmazást elszenvedő, mennyi idő kell ahhoz, hogy feldolgozza az őt ért erőszakot és abúzust.

Az Ébredés egy mesterien összerakott történet. Az ébredést duplán felfedezzük ebben a megrázó könyvben, mely Ninett története. Az ő ébredését követhetjük figyelemmel. És mint egy ébredés, az elején határozatlan, elmosódott a történet, csak próbáljuk kitalálni, hogy mi történik. Ez egy remek megoldás Bucsi Marianntól, mert éppen úgy, ahogy Ninett, mi is csak találgatunk, feltételezünk, akár csak ő, úszunk az ő fel-felbukkanó emlékei hullámain, amely emlékek egyszerre idéznek kedves, romantikus szerelmet és boldog házasságot, ugyanakkor egy uralkodóvá váló férjet, aki magabiztos, aki nárcisztikus, aki irányítja a feleségét, aki irreális elvárásokkal állítja szembe." @Bea_Könyvutca

"Már kétszer elolvastam. Letehetetlen könyv. Minden lánynak, asszonynak el kellene olvasni." @Pavlikné_Zsuzsa

 

Könyvelőzetes:


Regényrészlet és kisfilm - SZABÓ GYŐZŐ és MOLNÁR ÁRON főszereplésével: